Varmebehandling

Varmebehandling av metaller er et navn på en rekke varmeprosesser som brukes til å forbedre eller endre karakteristikkene, kvalitetene eller ytelsen til et metall. Weld Heat Service tar på seg oppdrag innen varmebehandling både in-house og hos kunder. Store leverandører innen utstyr, deriblant Miller, Globe Heat, og Fronius har valgt oss som foretrukne partner for leveranse og service av utstyr. Dette er fordi vi har en 24/7 tilgjengelighets garanti, og at vi setter kundebehandling og service svært høyt.

R

elektrisk motstandsbasert varmebehandling

R

induksjonsbasert varmebehandling

R

gass- og oljefyrt varmebehandling

R

Ovnvarmebehandling

R

forvarming for sveising

R

varmebehandling etter sveising

R

induksjonsoppvarming

R

Alt av fasiliteter i vårt spesialbygget verksted

Inhouse ovn for varmebehandling

Varmeovner av forskjellig størrelse

Vi har flere varmeovner stasjonert i lokalene våre, hvor vi har mulighet til å varmebehandle deler i varierte størrelser. Ovnene og utstyret kan styres fra systemer fra hvor som helst i verden, og vi vil alltid kunne ha tilgang til prosedyren hvor enn vi befinner oss slik at kvaliteten til enhver tid opprettholdes. 

I vårt nye spesialbyggede verksted i Stavanger har vi forskjellige ovner i forskjellige størrelser, avhengig av varmebehandlingsbehov.

Alt tilgjengelig 24/7 365 dager / året.
Alt kalibrert til: API 16A / ISO 13533.

Temperaturer fra omgivende temperatur til 1300 ° C som per påkrevd. Ramping og soaking via automatiske temperaturregulatorer. Disse ovnene brukes til legeringer og stålstøpegods, med det formål om
“annealing”, temperering og normalisering – med kapasitet som forespurt fra kunde.

Vi kommer til deg

Vi har utstyr til å ta jobber hos kunden

Våre ansatte er mobile, og har muligheten til å ta med alt nødvendig utstyr til aktuell lokasjon for arbeidet. Ved hjelp av utstyr og verktøy av den høyeste standard har vi mulighet til å varmebehandle store metalldeler og komponenter. Utstyret kan opereres fra hvor som helst i verden ved hjelp av vår integrasjon av programvare.

Vår “70kVA six control channel unit” bruker P159TDA temperaturkontrollere / programmerere, for å gi kraft- og temperaturkontroll på opptil tjuefire keramiske putevarmeelementer vurdert til 65V, 45A, 2,7kW. Denne kontrollerte kraften brukes til forvarming eller etterbehandling ifm varmebehandling av rørsveiser, fabrikasjonssveiser og andre fabrikasjoner som krever kontrollert oppvarming. Enheten er laget for bruk “on location” i industrielle miljøer eller inne i et verksted. Chassisets vogn-konstruksjon gjør det enkelt å flytte enheten i typiske arbeidsområder.

Weld Preheating (forvarming)

I olje- og gassindustrien for “offshore” og “onshore” bruker Weld Heat Service AS forvarming under sveising av flere årsaker, men først og fremst for å redusere nivået av restspenninger og minimere mengden hydrogen som absorberes i sveisen. Preheating, eller “forvarmebehandling” brukes til å forberede arbeidsområdet for uedelt metall, slik at det forbedrer integriteten til sveisen eller bearbeidingsprosessen ved å heve temperaturen gradvis for å forbedre holdbarheten i forkant av arbeidet som foregår. Dette gjør at området med høyere temperatur kan reagere mer effektivt på sveise- eller maskinprosesser.

Weld Heat Service AS har varmeovner (Flexible Insulated Preheater – FIP) spesielt utviklet for forvarmebruk – med varmeovner, integrert varmeisolasjon og en integrert rustfri stålstøtte som gjør at oppsettet går veldig kjapt. Varmeapparatene er konstruert for å forhindre skader av sveisesprut og minimere varmetap.

Komplikasjoner med sveising

Termiske spenninger oppstår når smeltede sveismetall avkjøles, på hvilket tidspunkt sprekker kan oppstå både under og etter sveising. Dessuten motstår de kaldere grunn- eller uedle metaller den uunngåelige sammentrekning av sveisemetallet. I noen tilfeller kan tunge veggmaterialer fungere avkjølende på prosessen og trekke varmen bort fra en sveis og avkjøle med en akselerert hastighet. Hvis det er fuktighet i et sveiset ledd, bryter sveisebuenes høye varme vannet ned i dens elementer, hydrogen og oksygen.  Hydrogenbiproduktet løses lett opp i sveisemetall og forårsaker sveiseporøsitet under sveising. Under og etter at sveiseprosessen er fullført, kan både sveisbassenget og varmepåvirket sone (HAZ) herde og sprekke når det avkjøles i et raskt tempo.

R

Reduser nivået av termisk stress.

R

Minimer frekvensen av sveisherding.

R

Reduser hydrogensprenging.

R

Kompensere for høye varmetap.

R

Reduser porøsiteten.

R

Forbedre mikrostrukturen.

Post Weld Heat Treatmend (PWHT)

Etter-behandling av Sveis (PWHT) er generelt definert som oppvarming til en passende temperatur og deretter avkjøling til en passende hastighet av et fast metall eller legering på en måte for å oppnå spesifikke forhold og / eller egenskaper ved å endre de fysiske, kjemiske og / eller mekaniske egenskapene til stål, metall eller legering.

Maskinering induserer endringer i de kjemiske / mekaniske egenskapene til basismaterialet som kan føre til forvrengning, sprekker og feiljustering. Sveiseprosessen skaper en rekke uønskede egenskaper som høye spenninger og hardhet i og ved siden av sveisematerialet/arbeidsområdet. For å minimere denne effekten brukes Post Weld Heat Treatment (PWHT), eller “stress-relieving” som det ofte kalles, ved kontrollert varmebehandling som senker temperaturen gradvis over en definert periode for å redusere spenning i den varmepåvirkede sonen, så vel som området umiddelbart ved siden av. Dette reduserer metallhardheten og forbedrer duktiliteten over det behandlede området. Ved jevnlig å varme opp basismaterialet til en tilstrekkelig høy temperatur, rett under transformasjonstemperaturområdet, for deretter å redusere temperaturen over en lengre og kontrollert periode, kan basismaterialet gå tilbake til normal driftstemperatur og forspent tilstand.

Sikkerhet først!

Sikkerhet er topp prioritet på en plattform, derfor bruker vi en 60V forsyning som leveres av dedikerte varmetransformatorenheter; typisk vurdert til 65 kVA. All varmebehandling oppfyller nødvendige spesifikasjoner og varmebehandlingsprosedyrer. Dette kan oppfylles med hjelp fra heldigitale datastyrte temperaturregulatorer som brukes til alt elektrisk varmebehandlingsarbeid. Disse tillater nøyaktig kontroll av temperaturen gjennom varmebehandlingsprosessen og sikrer oppvarmingshastigheter, suge-temperatur og kjølehastigheter.

Under hver varmebehandling gjennomgår teknikeren data for å sikre at de er innenfor rammene av spesifikasjonene. Han markerer også diagrammet med alle relevante data, inkludert termoelementnummer og relative plasseringer til elementet.

R

Reduserer restspenninger

R

Minimerer termiske spenninger

R

Herder metallet

R

Fjerner diffunderbart hydrogen

R

Metallurgisk struktur forbedret

R

Forbedre mikrostrukturen.

ICE STAR ISQ+ISP Control Systems

Ice Star har designet, prosjektert og produsert varmebehandlingsregulatorer og enheter siden 1984. Våre kontrollere er egnet for elektrisk ovn, gassovn, induksjon og mobile anlegg.

Med våre kontrollere og maskiner er det ikke nødvendig med en separat opptaker, fordi enhetene registrerer alle temperaturer, diagrammer, hendelser, alarmer osv til sitt minne. Vi kan overvåke og kontrollere oppvarmingsprosessene direkte fra prosessvisninger eller med ISPort-programvare (PC-program). ISPort-programvare passer også til PC med berøringsskjerm. 

24/7 tilgang og muligheter for justering, samt full kontroll via alle kommunikasjonsenheter på nettet gjennom smarttelefon / bærbar PC / nettbrett / pc eller smart-tv.

Vi er der når du trenger oss!

Weld Heat Service setter stort fokus på kvalitet og service, og vi skal alltid være tilgjengelige for våre kunder 24/7, 365 dager i året. Ved hjelp av automatiske temperaturkontroller og et system som gir oss tilgang fra hvor som helst i verden (ICE STAR ISQ) har vi alltid oversikt!